Hvorfor er innboforsikring så viktig?

Det er en kjent sak at eier man en bil så skal den forsikres. Faktisk er det lovpålagt med ansvarsforsikring som et minimum. Og er bilen av nyere årgang, eller av betydelig verdi, så er det ikke uvanlig man har en kasko- eller fullforsikring på den slik at man får dekket alle skader som skulle oppstå. Det samme med bolig. De færreste unnlater å forsikre boligen sin, ikke minst siden den representerer forholdsvis store verdier.

Videre finner mange det naturlig å tegne en livsforsikring, man forsikrer dyrene sine. Og også andre eiendeler av verdi. Som for eksempel en campingvogn, hytta eller båten. Men ikke alle finner det like naturlig å tegne en innboforsikring. Selv om verdien av innboet i boligen faktisk også kan komme opp i betydelig store beløp. Har du satt deg ned å regnet på det?

Hvorfor er innboforsikring så viktig? Det er verdiene dine!

Legger man sammen verdien av alle eiendelene sine, så blir det fort penger av det. Være seg klær, møbler, elektroniske innretninger, herunder blant annet fjernsyn, datamaskiner og mobiltelefoner, løsøre som pyntegjenstander, bilder på veggene, verktøy og så videre, vil en familie på fire lett komme opp i millionbeløp. Og dette er det viktig å forsikre slik at man faktisk har muligheten for å kunne kjøpe nytt dersom uhellet skulle være ute. I aller verste fall i form av en brann hvor absolutt alt regelrett skulle gå opp i røyk. Bokstavelig talt.

Her er det viktigheten av en god innboforsikring kommer inn. For har man ikke dette på plass før et eventuelt uhell er det lite hjelp å hente til en reetablering. Riktignok har vi sosiale støtteordninger i Norge som bidrar litt på vei, men ut over det helt akutte som økonomisk støtte til litt klær og et sted å bo får man ingenting i tillegg. Man blir mer eller mindre overlatt til seg selv, og ikke rent sjelden kan en manglende forsikring medføre økonomisk ruin fro den som rammes.

Med den rette innboforsikringen slipper man å engste seg over dette. Man vil også være sikret hjelp både hurtig og sikkert uten at man skal behøve å forholde seg til det offentlige i det hele tatt. De aller fleste forsikringsselskap har både akutt utbetaling til livsnødvendige ting som klær, mat og et sted å bo dersom det er nødvendig. I tillegg til at man får dekket alle økonomiske tap man måtte lide i ettertid som en følge av en eventuell brann eller annen skade på innbo.

Hvorfor er innboforsikring så viktig? Dokumenatasjon!

Har man i tillegg sikret seg god dokumentasjon på alt hva man eier i forkant? Enten i form av bilder, kvitteringer eller en detaljliste, eller helst alle tre? Da står man også betraktelig sterkere ved et eventuelt forsikringsoppgjør. Samtidig som det hjelper forsikringsselskapet i selve prosessen med å behandle saken så hurtig som mulig.

Hvorfor er innboforsikring så viktig?

Mer lesestoff om innboforsikring:

Opprett en konto og kom i gang!