Hva er innboforsikring? Det skal vi prøve å besvare så godt vi kan.

Det er vanskelig å gå gjennom livet uten å på en eller annen måte komme i befatning med en eller flere forsikringer. Kjøper man et kjøretøy er man lovpålagt å ha ansvarsforsikring for å bruke det, og kjøper man en bolig er det nesten en selvfølge at den også er forsikret.

Hva er innboforsikring: Hva dekker en innboforsikring?

Hva så med alt det andre man eier? Innbo, løsøre, sykler og andre ting som ikke riktig hører hjemme i noen andre kategorier. Faktum er at mye av dette dekkes av en innboforsikring, som kort og godt er en forsikring beregnet til å dekke alt du har inne i boligen din. Møbler, klær, elektronikk og annet løsøre.

Men det stopper ikke der, for de aller fleste innboforsikringer dekker også ting man ikke forbinder med innbo, som for eksempel sykler, gressklippere, ja til og med båter og tilhengere kan dekkes av en innboforsikring.

Derfor er det, til tross for manges oppfattelse, svært viktig å tegne en innboforsikring. Og det er viktig å tegne en som virkelig dekker alt dersom uhellet skulle være ute. Alt for mange er ikke klar over hvor store verdier de egentlig sitter med.. Og det er nettopp dette en innboforsikring skal ta høyde for.

Hva er innboforsikring: Når uhellet er ute

Hva er innboforsikring?Tenk deg et tilfelle hvor du plutselig kommer hjem en dag – og alt i hjemmet ditt er borte. Da skal innboforsikringen dekke inn alt du eier. Og på en slik måte at du kan gå ut og reetablere hjemmet ditt 100{cf41b051527fbb2ef266be981e87df000f766ce081b010a21cfe29048f238083} i forhold til hvordan det var tidligere. Alle møbler skal kjøpes inn på nytt, alle klærne dine, og ikke minst alt løsøre du hadde i boligen din. Det kan være alt fra eggeuret på kjøkkenbenken til sengetøy og dorullholderen på toalettet.

Hvordan skal du så kunne dokumentere hva du egentlig eier? Her kan det være lurt å være føre var og lage en liste før uhellet skulle være ute. Ikke bare er det lettere å holde oversikten når alt er rolig og hverdagen går som normal. Kontra når skaden er oppstått og forsikringsselskapet ber om denne informasjonen. Stresset som gjerne oppstår etter en eventuell skade avhenger mye av skadeomfanget man blir utsatt for, og når alt er borte kan det være vanskelig å huske alle detaljene rundt innbo og løsøre.

Dokumentèr innbo!

Ta gjerne bilder av de mest verdifulle gjenstandene, og spar på kvitteringene. I tillegg; lag en så detaljert liste som mulig. Last opp alt på Innbo24 – hvor det gjerne kommenteres hvor hver enkelt ting er kjøpt. På den måten vil være lettere å kjøpe identisk eller tilnærmet det samme hvis det skulle bli nødvendig.

Når det kommer til valg av forsikringsselskap for å tegne en innboforsikring: Da vil det være naturlig å henvende seg til det selskapet man kanskje har de andre forsikringene i. Man kan også sende en forespørsel til dem man tenker er aktuelle. Spør da gjerne om hva de dekker, og hvilke betingelser de stiller.

Vi i Innbo24 har prøvd å gjøre det så enkelt som mulig for deg, og du kan registrere deg gratis her for å starte å få oversikt over ditt innbo!